איך למנוע רטיבות בבית או בעסק שלכם מבעוד מועד?

יום אחד אתם מבחינים בכתמים שנוצרים על הקיר ומתפשטים לכל הכיוונים או אולי זה הריח שמדליק אצלכם נורת אזהרה שיש בעיה? יתכן מאוד שהמבנה בו אתם שוהים או אליו בכוונתכם לעבור סובל מתופעה של רטיבות שעשויה לפגוע במראה המבנה ואפילו בבריאותם של יושביו. רטיבות יכולה להוביל להתפוררות הקירות וכן ליצירת עובש שמעבר להיותו מטרד אסתטי לא נעים כלל שיכול להוביל בטווח הארוך לקשיי נשימה.

מהם הגורמים לתופעה של רטיבות וכיצד מטפלים בה?

רטיבות יכולה להיגרם מסיבות שונות כמו בעיית אטימות במבנה או אטימות לקויה, בלאי בקירות או בגג וכן בעיות בצנרת כגון דליפת מים מצנרת. כך או כך, חשוב מאוד שהמבנה יעמוד בגבורה נגד מזג אוויר סוער, חדירת גשמים ולחות וכדאי להיות ערים לסימנים שיכולים לבשר על כך שהרטיבות בדרך אליכם או כבר הגיעה. כמו למשל, כתמים המתפשטים על הקיר, שינויי גוון בקירות, ריח רע, נבגי עובש, נפיחות ועיוות או קילוף הקיר, טחב, עלייה בחשבון המים ועוד.

הבשורות המעודדות בנושא הן שיש כיום פתרונות לזיהוי נזילות גלויות ואפילו סמויות עוד לפני הופעת סימנים מחשידים כמו באמצעות צילום תרמי וכן אמצעים מתקדמים לייבוש רטיבות כך שתוכלו לחיות במבנה או לעבוד בו על אף הבעיה. למשל, ייבוש בשיטת החימום ייבוש באמצעות שאיבה ועוד שמובילים לתוצאות מרשימות.

אך כמובן שכדאי תמיד לנסות להקדים תרופה למכה ולהצטייד באמצעי איטום ייעודיים על מנת לבלום תופעה של נזילה או רטיבות בבית או בבית העסק. טיפול מקדים בנושא האטימות יכול לחסוך לכם כסף רב בהמשך הדרך, שלא לדבר על זמן ואנרגיות וכן מזעור או מניעת פגיעה בבריאות.

כיצד תוכלו למנוע רטיבות מבעוד מועד?

כאן נכנסים לתמונה סילרים שתפקידם להקנות שכבת הגנה על פני משטחים, כדי שלא יעברו דרכם חומרים מזיקים בין אם מדובר במים, אוויר, אבק ואפילו חרקים. סילר יכול בפועל למנוע קורוזיה ויעיל הן ליישומים פנימיים והן ליישומים חיצוניים.

חשוב מאוד לבחור את סוג הסילר לפי סוג התשתית וכמובן לבצע את היישום בדרך המקצועית והמדויקת על פי ההוראות. קיימים סילרים ששומרים על הגוון הטבעי של הקירות ולא משנים צבע במגע ויש גם סילרים בעלי גוון. לכיסוי מקסימלי של שטח רחב היקף משתמשים כיום בננוסיל, סילר עם שטח כיסוי רחב. יש לבחון אם הסילר המדובר כמו סילרים של חברת סיקה SIKA אכן מעניקים עמידות גבוהה בפני קרני שמש UV, אינם מצהיבים לאורך זמן ויכולים להפחית באופן משמעותי נזקים אופייניים של מלחים, כלורדים, קרבונציה ונזקים אלקליים. יתרון נוסף של סילר הוא בכך שהוא הופך את המשטח לקל יותר לניקוי ותחזוקה ומאריך את אורך החיים והשרידות של התשתית בין אם מדובר בבטון, אבני גיר, אבני חול, שיש או גרניט. לרוב היישום נעשה באמצעות רולר או הברשה. במידה ומדובר בסדקים או חורים ניתן להשתמש גם בדבק אפוקסי ומרק אפוקסי, חומר שדומה לפלסטלינה ולאחר לישתו מתקשה ומתאים לתיקון ומילוי של סדקים, חורים וחריצים. כמו כן, סרטי איטום עבים למגוון חורים, סדקים ונזילות קלות.

אל תחכו שהרטיבות תחלחל פנימה ותיצור נזק כבד, הימנעו מכך מראש. חשוב לפנות לאנשי מקצוע על מנת לבצע את האיטום המקדים וכמובן, במידה וכבר נוצרה רטיבות לחברה שמתמחה בייבוש רטיבות בין אם מדובר בייבוש חול מתחת לריצוף, ייבוש סומסום או ייבוש רטיבות כלואה, כך שתוכלו להיכנס למבנה ולחזור לשגרת חייכם בהקדם האפשרי.