ייבוש תת רצפתי לטיפול יסודי

מחפשים מידע על מים כלואים מתחת לריצוף? אין ספק שזה לא נחמד בכלל, ובשל כך – על כל אחד ואחת מאיתנו להכיר היטב את הסימנים למכה של רטיבות בבית.

כאשר נזהה סימן לכך שעלולה להצטבר רטיבות תת רצפתית אסור בשום פנים ואופן להזניח.

טיפול יסודי יוכל להסדיר את הכל ואפילו – מבלי להקשות יותר מדי על השגרה בבית.

אפשרי אפילו בלי פירוק של מרצפות, בלי שבירה של קירות או פנלים. איך מזהים ואיך מבצעים יבוש תת רצפתי מהיר? קבלו מדריך לבית יבש ורגוע!

כך תזהו נזילה מבעוד מועד

אם צינור מים או צינור ניקוז התבקע, אי אפשר לפספס את העובדה שיש הצפה ונזקי הרטיבות ברורים לעין כל. אבל לא תמיד אפשר לזהות את הנזילה בקלות.

לפעמים זהו עניין שמצטבר והולך. טיפה ועוד טיפה, כשהמצע שתחת הריצוף (סומסום וחול) הולכים ונספגים במים ללא שום יכולת ניקוז.

לכן עוד לפני שנסביר על ייבוש תת רצפתי ומה בדיוק עושים, כמה דגשים על זיהוי נזילות מבעוד מועד. 

  • עובש – סימנים של נקודות עובש על הקיר או בתקרה. גם ריח מעופש שיכול להגיע מתחת לכיור או אפילו מעבר לארון, עלול להצביע על נזילה. 
  • נפיחות בקיר – כשהקיר, במיוחד בחלקו התחתון או הפנלים מתנפחים, זה קורה בגלל נוזלים נסתרים. מים שמתחת לריצוף מטפסים למעלה. זה מתרחש אם הרטיבות סמוכה לקיר או אם הצטברו הרבה נוזלים. 
  • חשבון מים מנופח – לא רק הקיר מתנפח במקרה של נזילה קבועה. גם חשבון המים נמצא בעליה. אם הצריכה לא השתנתה אבל אתם משלמים יותר, חשוב לבדוק זאת. 
  • בדקו את שעון המים – כשכל הברזים סגורים והשעון ממשיך לרוץ, היכן שהוא המים נוזלים. צריך איש מקצוע שיגיע לאתר ולתקן.

מדוע לא להזניח ולהזמין יבוש תת רצפתי מהיר

למים כוח הרס עצום, בפרט כאשר הם נמצאים במקום שלא מיועד להם. הם יכולים לחפור חריצים ולהכביד על תשתיות.

הם יכולים לפגוע עם הזמן בכל דבר שיעלה על דעתכם: הרהיטים שלכם וארונות קיר, מערכות חשמליות, חיפויי קירות, עמודי בטון, חיפויי עץ, טיח, תשתית ברזל וכן הלאה.

עובש שיוצר ריח לא נעים גם מסוכן לנשימה. במיוחד ילדים, קשישים וחולים, יכולים להינזק מכך מאוד.

גם אם חלק ממרטיבות עדיין לא נראית לעין, לא טוב להזניח. מתחת לרצפה אין מרזבים נסתרים ולמים יש נטייה להצטבר באזורים נמוכים. כך, עלול להיווצר עומס עצום והכבדה שמסכנת את רכושכם ואת בריאותכם.

באילו דרכים אפשר לייבש תחת הרצפה באופן יסודי

גם אם תדליקו תנורים, מזגנים חזקים, מייבשי חום רגילים או תנורי ספירלה, שום דבר מזה לא יגיע ויחדור מתחת לרצפה.

מים כלואים לא יתאדו מאליהם. רק ביצוע של פעולה יזומה, יצליח לעקור את הבעיה באופן יסודי.

יש לציין שאת הטיפול חייבים לעשות רק לאחר שאין מים גלויים. כלומר, אם ישנה הצפה, יש לשאוב או להניח למים להתאדות לחלוטין.

רק לאחר מכן, אפשר לנקוט בדרכים הבאות:

  • יבוש רטיבות תת רצפתית מבפנים: חברה מתמחה מגיעה אליכם עם ציוד שגורם לעיבוי, חימום והתאדות פנימית. לצורך העניין מניחים צינור שמתחבר דרך פתח זעיר לתוך השכבה שמתחת לריצוף. היתרון של הפעולה הזאת, קודם כל מהירות. אפשר ליבש גם כמות גדולה של מים בצורה טובה וזריזה. לא צריך לפנות את הבית, לא צריך לעקור מרצפות. לא צריך להחליף אריחים. לפני ואחרי הטיפול מבצעים סקירת לחות על מנת שהייבוש יהיה על פי התקן ויסודי. 
  • ספיגת לחות ללא חימום: בשיטה זאת לא צריך להחליף את הרצפה, אולם גם אי אפשר להתגורר בדירה. הלחות הגבוהה עוברת לחלל הבית עצמו ואט אט, הרצפה מתייבשת בצורה טובה. החיסרון הוא שמדובר בפתרון פחות מהיר. בנוסף, צריך לפנות את הבית משום שאי אפשר להתגורר בבית שבתוכו רמת הלחות כל כך גבוהה. זה לא נעים, לא נוח ולא בריא. 
  • ייבוש עם החלפת מרצפות: שיטה זו נעשית בייבוש ישיר או עם החלפת כל המצע שתחת הריצוף. מפרקים את כל המרצפות בבית. מחליפים את החול, הסומסום והמצע בחדשים ויבשים, לאחר פינוי כל השכבה ביחד עם הרצפה שפורקה. מיישמים חול ומצע חדש ולאחר מכן מרצפים את כל הבית. החיסרון הוא כמובן זמן הטיפול שהוא הרבה יותר ממושך. בנוסף, זהו תהליך יקר בהרבה. במידה ובכל מקרה תכננתם לשפץ את הבית, השיטה תתאים. לכל היתר, פחות רצוי. 

ייבוש רטיבות כלואה – לסיכום

אם הרצפה שלכם בסך הכל תקינה ואתם לא רוצים להיכנס להוצאות משמעותיות, ייבוש מים כלואים מתחת לריצוף בעזרת שאיבת לחות עם צינור שמגיע תחת הריצוף ואמצעי חימום משולבים יפתרו את הבעיה.

במקביל, אם צריך אפשר במקביל גם לתקן את הנזק לפנלים ולקירות, כתוצאה מהרטיבות שהתקיימה לפני הטיפול היסודי.

בית יבש במינימום זמן והוצאות, עכשיו אתם יודעים שזה אפשרי ומה התהליך.

אם יש לכם שאלות נוספות על ייבוש רטיבות כלואה, צרו איתנו קשר ואנו בדרייסטון נשמח לענות לכל שאלה או בקשה!