טיפים שימושיים לשמירה על הצנרת בביתכם

מרבית האנשים לא מגלים התמצאות יתרה בכל הנושאים של אינסטלציה וצנרת ביתית. אבל כדאי לדעת שמי שינהג נכון, יוכל לשמור לאורך זמן על הצנרת ועל האינסטלציה. אז איך משיגים מינימום תקלות ובית יבש? הטיפים הבאים בדיוק לשימושכם.

מתקינים צנרת חדשה מתקדמת

בשנים האחרונות, כבר לא מקובל להשתמש בצנרת ישנה, בהתקנות חדשות. גם אם משפצים, חשוב לוודא שיתקינו אצלכם צנרת מהסוג הנכון. אם גיליתם הצפה בגלל צינור ישן והזמנתם שאיבת מים ממקלטים, לאחר מכן בקשו התקנה של צנרת מתקדמת. הצינורות הללו מאופיינים בכמה דברים. קודם כל, הם עשויים פלסטיק. בנוסף, הדגמים הטובים ביותר מורכבים משכבות (גם פלסטיק וגם אלומיניום). ניתן להתקין אותם בצורת ההשחלה בתוך מערכת קיימת או מרכזיית מים חדישה.

מה שחשוב לעשות לפני סגירת רצפה

מי שמשפץ את הבית ומתקין צנרת חדשה, מוזמן להכיר טיפ נפלא. לפני שסוגרים את הרצפה מעל הצנרת החדשה, צלמו את האינסטלציה לכל שיפוץ או שינוי עתידי. ואפילו חשוב מזה, וודאו שעושים בדיקת מים בלחץ גבוה. כך, אם מוודאים שהכל יבש, תוכלו להיות רגועים למשך עשרות שנים. לאחר מכן אפשר לסגור רצפה או להניח מרצפות ולא תהינה נזילות.

כך משקמים במינימום זמן

אם זיהיתם נזקי מים, עובש, נזילות, רטיבות בפאנלים, ראשית סגרו את המים. הזמינו מומחים שיבצעו לכם שיקום נזקי מים בצורה יעילה, לרבות תיקון והחלפה. השיקום יכול לכלול בין היתר ייבוש תחת הרצפה, ללא שבירת מרצפות. כמו כן ניתן לשאוב הצפות ואף לבצע בדיקה של מצלמה תרמית. יבוש מתחת לרצפה יהיה מצוין אם אין צורך בהחלפת צנרת או אם יש רטיבות שחלחלה למשל מהגג או מסיבה אחרת.

מתי עובש לא נגרם מבעיית צנרת

מאוד מקובל להניח שכל בית שיש בו עובש בקיר סובל מכשל בצנרת. אבל, טוב לדעת שלא בכל פעם שרואים עובש, בהכרח ישנה נזילה. אם יש ספק, כמובן חשוב לבדוק זאת, אבל ראו את הטיפ הבא. אם הקירות בבית לא מבודדים והבית לא מאוורר, קירות מסוימים עשויים להזיע, כלומר מצטברות טיפות מים זעירות. זה דומה מאוד למצב שקורה בבקבוק מים שמוציאים מהמקרר. חיש מהר הוא מתמלא טיפות. וזה מה שעושים: מאווררים את הבית. מנקים את העובש ומורחים חומרים שקוטלים פטריות. צובעים את הקירות בצבע טרי. מקפידים לאוורר את הבית היטב וגם מבודדים את הקירות במידת האפשר (בהתאם לתקציב שלכם).

מתי באמת כדאי להשתמש בפומפה

בדרך כלל משתמשים בפומפה כאשר מזהים סתימה בכיור והמים לא יורדים. אבל, עם קצת מודעות לטיפולי תחזוקה, תישמרו טוב יותר מפני סתימות והצפות. פעם בשבועיים או פעם בחודש, אם אתם רואים שהמים יורדים בצורה פחות חלקה, השתמשו בפומפה. אפשר גם להשתמש בחומרים ביולוגיים לפתיחת סתימות, בשגרה. אלה חיידקים שניזונים משאריות המזון או השומן שסותמים צנרת. טיפול קבוע בשטוף שומר על הצנרת פתוחה, טובה וזורמת.

זיהוי נזילות שכל אחד יכול

בכל נזילה, כדאי לטפל בהקדם. אבל יש דרך לבדוק האם בכלל יש לכם נזילה בבית. בכל חודש, בדקו את חשבון המים. שימו לב שאין צריכת מים חריגה. מצב כזה מצביע על נזילה. בנוסף, אם אתם סוגרים את השיבר מסיבה כזאת או אחרת (למשל החלפת דוד), כך תשמרו אחר כך על הצנרת. כאשר פותחים את השיבר, הקפידו לפתוח את הברזים השונים בבית באיטיות. תנו למים לזרום לאט לאט עד שלחץ המים בכל הבית יתאזן. אם פותחים את המים במהירות, לחץ המים שמגיע בבת אחת עלול לגרום לנזק, במיוחד אם מדובר על צנרת מים ישנה.

 

יש לכם שאלות נוספות בנושא? צרו קשר ואנו בדרייסטון ייבוש מבנים נשמח לעזור בכל שאלה או בקשה!